Choď na obsah Choď na menu
 


Brownie torta s mascarpone

27. 11. 2012

 Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu na tortu (20 až 26 cm) alebo inú formu podobnej veľkosti vymastíme maslom. Čokoládu a maslo rozpustíme nad parou. Vylejeme do misy na šľahanie a necháme vychladnúť. Pridáme cukor, vanilkový cukor, mascarpone a vyšľaháme. Postupne zašľaháme vajíčka, jedno po druhom. Na záver pridáme múku preosiatiu a zmiešanú so soľou a sódou bikarbónou. Hotové cesto nalejeme do formy a pečieme 25 - 30 minút. Správne upečené brownies je vlhké a šťavnaté, nikdy nie suché a drobivé. Upečené brownies necháme vychladnúť, potom vyberieme z formy. Mascarpone krátko prešľaháme s cukrom a navrstvíme na koláč. Ozdobíme čokoládou, ovocím....